Waterfietselfstedentocht jaar uitgesteld

Stichting Team Wybe heeft de Wetterfyts 11-stedentocht, die in het Pinksterweekend gepland stond, een jaar opgeschort. De groep vrienden wil de Elfstedentocht van 200 km over het water afleggen met hun eigen unieke waterfiets om geld op te halen voor kankeronderzoek.

De Coronamaatregelen beperken een ideale uitvoer van de actie en staan daarmee het te behalen succes ervan, in de weg. Bij het evenement zijn ruim 75 personen betrokken zoals hulpfietsers, kapiteins, cameramensen, ceremoniemeesters, technisch team en overige vrijwilligers.

Team Wybe staat voor saamhorigheid en wil mensen verbinden, bij voorkeur zonder de huidige beperkingen. Daarom is besloten het evenement een jaar uit te stellen naar het Pinksterweekend van 2022. Dit biedt ook de kans om de aanlooptijd maximaal te benutten. Veel denk- en uitzoekwerk, dat de praktische uitvoer van de tocht met zich meebrengt is al uitgezet en rond. Nu kan het team zich volledig richten op trainen en het onder de aandacht brengen van de tocht.

Na de zomer staan er een aantal momenten op de planning waarbij de Wetterfyts zich op verschillende plekken in de provincie laat zien. In januari is het 25 jaar geleden dat de laatste schaats Elfstedentocht is gereden en staat er een winterse tocht met de Wetterfyts gepland van Bartlehiem naar Dokkum. Zo maakt in de maanden voorafgaand aan het evenement heel Fryslân kennis met dit unieke vaartuig en de geplande actie in het Pinksterweekend 2022.

https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1043292-waterfietselfstedentocht-jaar-uitgesteld-vanwege-coronamaatregelen

Scroll naar boven